İletişim Hattı +90(274) 412 7036
Tescil ve Üyelik İşlemleri

HİSSE DEVRİ

http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden başvuru

1.Dilekçe 

2.Genel kurul kararı (noter onaylı 2 adet)

3.Noterde düzenlenen hisse devir temlik sözleşmesi

4.Reşit olmayan şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması halinde reşit olmayan ortak için mahkemeden alınmış kayyum atama kararı

5. Pay defterinin son halinin müdür imza ve kaşeli sureti

* Hissesini devredip şirketten ayrılan ortak da hisse devir kararına katılmalı ve ortaklar kurul kararını imzalamalıdır.

* Hissesini devredip şirketten ayrılan ortak müdür ise görevine devam edip etmeyeceği kararda belirtilmelidir.

* TTK 623 gereğince şirket ortaklarından en az birinin şirketi yönetim hakkına ve temsil yetkisine haiz müdür olması gerekmektedir.

* Şirketin birden fazla müdürünün olması durumunda bunlardan birinin şirket ortağı olup olmamasına bakılmaksızın müdürler kurulu başkanı olarak atanması şarttır.

* Yeni ortak girişi var ise ortağın ad ve soyadı yanında yerleşim yeri, vatandaşlıkları ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ise kimlik numaraları T.C. kimlik numarası, yabancı uyruklu ise, vergi numarası veya yabancılara mahsus kimlik numarası belirtilmelidir. Yabancı uyruklu ortağın ikamet adresi Türkiye'de ise ikamet tezkeresi eklenmelidir. Yeni giren ortağın yabancı uyruklu tüzel kişi olması halinde tüzel kişinin güncel sicil kayıtlarını içeren belge ( Bu belge, şirketin tabi bulunduğu ülkedeki noterler tarafından ve o ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye'deki Dışişleri Bakanlığı tarafından ya da Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylanmış ve bunların noterden onaylı Türkçe çevirilerinin de yaptırılmış olması gerekir.) 

Ek Dosyalar

Karar Örneği   Dilekçe  Yabancı Bilgi Formu 

 

Tescil Menü

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi